Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Genel
Trend

Organik Kumaş Nedir?

Organik Kumaş – Kumaşlar onlarca çeşidi ile hayatın her alanında kullanılan dokuma yada örme ürünlerdir. Tarihte ilk kullanımı ketenle başlamış olup sonrasında yün, pamuk ve ipekle devam etmiştir. Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir.

Kumaş çeşitleri

Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır. Yumuşak ve parlak olan ipek, ipek böceğinden elde edilmekte olup son derece dayanıklıdır. Elastiki bir ipi olmayan keteni dokumak zordur. Dayanıklı ve emicidir. Serin tutar, vücudun hava almasını sağlar. Koyundan elde edilen yün, yünlü kumaş yapımında kullanılır. Sıcağa ve soğuğa karşı dayanıklı olup vücut ısısını muhafaza eder. Parlak ve yumuşak bir kumaş olan kaşmir ise lüks giyimde kullanılmaktadır. Üşüme ve terlemeye karşı son derece kullanışlıdır.

Organik pamuklu kumaş iyi mi üretilir?

Pamuk üretiminde böcek ilacı kimyasalların kullanımı oldukca fazladır. Hatta üretilen böcek ilaçlarının ‘sını pamuk üreticileri kullanmaktadır. Pamuğun büyümesi için böceklerden korunması çok önemlidir. Fakat bu sırada kullanılan kimyasallar pamuğa geçmektedir. Kanserojen maddeler olan bu kimyasallar sağlığa son aşama zararlı olmasına rağmen kumaş üretiminde pamuk ilk sırada yer almaktadır. Organik kumaş Organik pamuk, pamuk böcek ilaçları başta olmak üzere herhangi bir kimyasal kullanılmadan üretilen pamuktur. Organik pamuk kumaş  organik pamuk kullanılarak üretilen kumaş türüdür. En sağlıklı kumaş türü organik kumaşlar olup diğer kumaş türlerine bakılırsa farklı özelliklere haizdir.

Organik Kumaş Özellikleri

Terletmez
Vücut ısısını muhafaza eder
Nefes aldırır
Anti-alerjiktir
Çabuk kırışır
Ütülemesi diğer kumaş türlerine nazaran daha zordur
Bakımı zor olduğundan yıkama talimatlarına uyulmalıdır
En sağlıklı kumaş türüdür
Astım ve kansere karşı koruyucudur.

Organik kumaşların tercih edilmesi sağlıklı bir yaşam için son aşama önemlidir.

Bu tarz kumaşların kullanıldığı ürünlere ulaşmak için www.he-qa.com adresine girebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu